.
Nieuws - Foto's - Videos - 2021
22 december 2021 - Kersttour met De Lekkerkerker bij Gouwestein, Julianahof, Berhardflat en Prinsessenflats.
Aangeboden door de Stichting Jozef Paviljoen Gouda.
Klik op de afbeeldingen hieronder voor een vergroting
De PuntGouwesteinGouwesteinGouwestein Gouwestein GouwesteinGouwesteinGouwesteinGouwesteinPrinsessenflats Prinsessenflats PrinsessenflatsPrinsessenflats Prinsessenflats Prinsessenflats
18 december 2021 - Kerstsfeer bij de Baan met het Zonnetje. Aangeboden door de Stichting Jozef Paviljoen Gouda.
Klik op de afbeeldingen hieronder voor een vergroting
De Baan De Baan De BaanDe Baan De Baan
16 december 2021 - De Lekkerkerker speelt kerstmuziek voor De Savelberg, Domus Magnus, De Reehorst en De Zuidrandflat.
Aangeboden door de Stichting Jozef Paviljoen Gouda.
Klik op de afbeeldingen hieronder voor een vergroting
SavelbergSavelbergSavelbergSavelbergSavelbergDomus MagnusDomus MagnusReehorstReehorstReehorstReehorstReehorstReehorstReehorst Reehorst ZuidrandflatZuidrandflat Zuidrandflat Zuidrandflat
16 oktober 2021 - Zotte Zaterdag
Klik op de afbeeldingen hieronder voor een vergroting
18 september 2021 - De Lekkerkerker op De Baan in Gouda bij Anita Ravenstein
15 september 2021 Het Kontakt / Goudse Post
12 september 2021 Henk van Rookhuijzen
Headbangen in de Sint-Jan

Headbangen, in de meest agressieve vorm, kent volgens het Britse medische tijdschrift “The Lancet” wezenlijke gevaren voor de beoefenaar, zoals nekklachten en breinpijn in de ruimste zin des woords. Voorbeelden van risicogebieden zijn ondermeer het bijwonen van concerten van de Heavy Metal-bands als Motörhead en Metallica.

Nu hoort headbangen bij Heavy Metal als stroop bij een wafel. En ook, voor alle nitwits onder ons, van alle popmuziek staat Heavy Metal het dichtst bij klassieke muziek. Het indringende, het dramatische en de ritmiek spelen hierbij een absolute hoofdrol.

De waarschuwing van The Lancet ter harte nemend, besloot ik door het bijwonen van het Slotconcert van de Nationale Orgeldag 2021 in de Sint-Jan, één voorbehoud in acht te nemen, namelijk voorzichtig te headbangen.

En dat kon gemakkelijk dankzij de Lekkerkerker, het pierement opgesteld in het schip van de kerk, composities uitstotend van Händel, Mozart en Verdi. Gebouwd in 1928 als dansorgel door de fameuze Carl Frey, voor het danslokaal Resida in Lekkerkerk.

De toenmalige opdrachtgever Gerrit van de Wouden had er na een paar jaar genoeg van, verkocht het orgel en verdween zelf in het ambulante kermisleven. Het orgel kreeg een paar wielen en de naam Lekkerkerker en vertoefde sindsdien in het Rotterdamse. Na de oorlog werd het Gouda en vanaf de jaren negentig vorige eeuw kwam het onder de hoede van Adrie Vergeer.

Met Adrie headbangde ik al in 1970. Beiden verbonden aan de Goudse popgroep Light; Adrie als componist/arrangeur en vanzelfsprekend organist, terwijl ik de teksten voor mijn rekening nam.

Adrie had naast de Lekkerkerker, ook de Pansfluiter en de Violetta meegebracht. Zijn drie orgels gaven, in perfecte harmonie met het fameuze Moreau-orgel van de Sint-Jan (organist Gerben Budding), een grandioos concert weg. Weggeven? Ja, het gehele gebeuren kostte geen stuivert.

Waar vind je dit nog. Lekker klassieke muziek luisteren, voortgebracht door een niet alledaags instrumentarium en daarbij lekker voorzichtig headbangen. Mooi toch?
11 september 2021 Slotconcert op Open Monumentendag 2021 in de Sint-Janskerk van Gouda
Registratie van het slotconcert op zaterdag 11 september 2021 met het hoofdorgel van de Goudse Sint-Janskerk en de Goudse draaiorgels.
Klik op de afbeeldingen hieronder voor een vergroting
8 september 2021 Het Kontakt / Goudse Post
7 augustus PERFECT van Ed Sheeran - Draaiorgel Het Zonnetje samen met voetbalteam uit Amerika - 7 augustus 2021
Op zaterdagmiddag 7 augustus werd het Goudse draaiorgel "Het Zonnetje" verrast met de belangstelling van een voetbalteam uit Amerika. Het betreft een team van "Sparta United Soccer Club" uit Salt Lake City, Utah, USA.
Afscheidsfeestje voor Juf. Joke.- 14 juli 2021
Klik op de afbeeldingen hieronder voor een vergroting
12 juni 2021. Draaiorgel Het Zonnetje speelt: "Veronica Successen van Gerard Razenberg". Arrangement: Tom Meijer.
Video, audio, montage: John van Kleef.
12 juni 2021 Draaiorgel Het Zonnetje speelt: "For once in my life". Draaiorgel arrangement:  Hiddo van Os Video
Audio, montage:  John van Kleef.
29 mei 2021. Draaiorgel "Het Zonnetje" speelt de hit "Links - Rechts" van Snollebollekes. Arrangement: Tom Meijer, Video & Montage: John van Kleef.
27 april 2021 Een gezellige zonnige Koningsdag, bij de Reehorst in Reeuwijk en de Ronssehof in Gouda. Inclusief half 5 een toost moment.
Klik op de afbeeldingen hieronder voor een vergroting
26 april 2021 Samen met burgemeester Pieter Verhoeve en zijn medewerkers hebben we de muziek verzorgd tijdens de lintjesregen in
Klik op de afbeeldingen hieronder voor een vergroting
24 april 2021 Viering verjaardag Adrie Vergeer in het centrum van Gouda met draaiorgel De Pansfluiter
30 januari 2021 Werkplaats Adrie Vergeer - We zijn in de stemming
16 januari 2021 We starten dit nieuwe jaar met een mooie mazurka anno 1900