De Lekkerkerker

Nieuws - Foto's - Videos - 2016

16 december 2016
Gouda bij Kaarslicht
Reportage van de optredens van draaiorgel "De Lekkerkerker" en "De Harlekino" tijdens het middagconcert in de Sint-Janskerk te Gouda.
28 en 29 september 2016
De Lekkerkerker op toernee
Ter gelegenheid van het 25 jarig bestaan op 2 september 2016 van de Stichting tot Behoud van draaiorgel de Lekkerkerker. SBL trakteerde de bewoners van de zorgcentra 'de Ronsehof', 'Irishof', 'de Hanepraij', 'Gouwestein', 'Savelberg' en 'Prinsenhof' op een concert door draaiorgel de Lekkerkerker.
We werden overal enthousiast ontvangen en er werd vrolijk meegezongen op de gespeelde melodieën. We kijken terug op twee heel geslaagde dagen.
RonsehofRonsehofRonsehofRonsehofRonsehofRonsehofRonsehofRonsehofRonsehofRonsehofRonsehofIrishofIrishofIrishofIrishofIrishofIrishofIrishofIrishofIrishofIrishofIrishofHanepraijHanepraijHanepraijHanepraijHanepraijHanepraijHanepraijHanepraijHanepraijHanepraijHanepraijGouwesteinGouwesteinGouwesteinGouwesteinGouwesteinGouwesteinGouwesteinGouwesteinGouwesteinSavelbergSavelbergSavelbergSavelbergPrinsenhofPrinsenhofPrinsenhofPrinsenhofPrinsenhofPrinsenhofPrinsenhofPrinsenhofPrinsenhofPrinsenhof
Klik op de afbeeldingen voor een vergroting
21 september 2016
De Lekkerkerker in de Goudse Post
Klik op de afbeelding voor een vergroting
17 en 18 september 2016
“Belle époque” Nieuwpoort
“De Lekkerkerker” uit Gouda was op beide dagen aanwezig. Het orgel stond  opgesteld bij het historische gebouw “De Barkentijn”, een vakantieoord aan zee. Tijdens een regenbui kon het onder de luifel bij de hoofdingang staan. Daarmee was de belangstelling tijdens de regen nog volop aanwezig. Afwisselend werd ook enige malen met de hand gedraaid en dat werd zeer gewaardeerd  Eén van de bandleden van een Dixieland-band waagde zich ook aan het orgelwiel. Tweemaal kwam een Dixieland-band voor het orgel spelen. Een groep kantklosters danste meermalen op de muziek van het orgel. Veel waren de complimenten vanwege het veelzijdige repertoire van operette, opera, walsen, marsen, evergreen's en de populaire arrangementen van Gerard Razenberg.
Mensen gekleed in de tijd van Belle époque, waren volop aanwezig.
Er reden veel nostalgische koetsen en oldtimers rond. Een ouderwetse smid toonde zijn kunnen aan het publiek.Samen met zijn collega klopte hij op de maat van de orgelmuziek een nummertje mee. Hij kwam regelmatig tussen zijn werk door bij het orgel staan om te luisteren. Hij was er helemaal weg van. We kregen van het publiek veel vragen en complimenten. Met belangstelling werd er naar de uitleg geluisterd.
Na afloop kwamen vele mensen ons bedanken voor de muziek en wensten ons een goede terugreis

Met dank aan de organisatie van dit evenement in het bijzonder Louis Lambrecht van het stadsbestuur Nieuwpoort afdeling Toerisme.

De orgelploeg van dat weekend. Adrie en Riet, Els en Ries en Frans Pieter.
Klik op de afbeeldingen voor een vergroting
19 juni 2016
Draaiorgelmanifestatie Dorst
De Lekkerkerker speelde in Dorst tijdens de draaiorgelmanifestatie t.g.v. het 100 jaar bestaan van de plaatselijke kermis.
Klik op de afbeeldingen voor een vergroting
4 juni 2016
10 jarig jubileum shantykoor De Boezemvrouwtjes
De Lekkerkerker begeleid shantykoor De Boezemvrouwtjes bij hun 10 jarig jubileum.

Het shantykoor De Boezemvrouwtjes uit Gouderak vierde op 4 juni 2016 haar 10 jarig bestaan met een optreden van de shantykoren De IJssel-mannen en Scheveningen en uiteraard De Boezemvrouwtjes zelf. Begeleid door het Goudse draaiorgel De Lekkerkerker liepen de zingende Boezemvrouwtjes met hun dirigente Evelien Weers het feestterrein op met Lang zal ze leven en Marina. Het orgel speelde die zaterdagmiddag afwisselend tussen het optreden van de koren door.
De feestpotpourri en Marina werden tijdens het optreden nog een keer met begeleiding van De Lekkerkerker gezongen. Er was veel publiek op deze zonnige dag komen opdagen. De orgelmannen kregen ook veel positieve reacties van deelnemers en publiek.
We kunnen terugzien op een geslaagde dag.
Klik op de afbeeldingen voor een vergroting
7 mei 2016
Verjaardag Marianka Peters
De Lekkerkerker speelt t.g.v. de 60e verjaardag van Marianka Peters bij partycentrum Le Patapouf in Gouda.
De bekende Goudse fotografe Marianka Peters vierde op 7 mei haar 60e verjaardag in Le Patabouf. De Lekkerkerker speelde ter gelegenheid hiervan om 20.00 uur ter verwelkoming van de gasten.

Marianka Peters is de ambassadrice van De Lekkerkerker. Het team van De Lekkerkerker is haar hier zeer erkentelijk voor en kan terugzien op een geslaagd optreden van het orgel bij de verwelkoming van de gasten.

Bij deze ook onze felicitaties.
Klik op de afbeeldingen voor een vergroting
23 maart 2016
Waterproject Afrika
De Lekkerkerker speelde ter opluistering bij het Waterproject Afrika.
Georganiseerd door de Rotary Club van Gouda met medewerking van 7 Goudse scholen.

Woensdag 23 maart 2016 speelde “De Lekkerkerker’ op de Markt van 9:45 tot 11:00 uur ter ondersteuning van het Waterproject Afrika door scholen in Gouda van groep 7/8 en georganiseerd door de Lionsclub. Leerlingen van de deelnemende scholen toonden op de Markt sport en spel. Tegen 11:00 uur werd de opbrengst bekend gemaakt.
De ambassadeur van Oeganda kreeg een cheque van € 23.746 overhandigd. Tijdens dit moment speelde De Lekkerkerker de feestpotpourri ten gunste van dit behaalde resultaat.
Klik op de afbeeldingen voor een vergroting
12 februari 2016
Verjaardag Harry van Loon
De Lekkerkerker op verjaardagsvisite bij Harry van Loon.

Vrijdagochtend 12 februari 2016 speelde De Lekkerkerker t.g.v. de 70e verjaardag van de heer Harry van Loon bij het Zorgcentrum op het Zoutmanplein.

Omringd door familieleden en vrienden speelde het orgel ruim 45 minuten de muziek welke door dhr.Van Loon werd uitgezocht.
Ook de feestpotpourri mocht uiteraard niet ontbreken en het welbekende Buona Sera.

Het was een geslaagd optreden van De Lekkerkerker waarop met plezier kan worden teruggezien.
Klik op de afbeeldingen voor een vergroting
1 januari 2016
Nieuwjaarswens SBL
Auf Ferienreisen - Op. 135 Josef Strauß (1827 - 1870). Uit het Nieuwjaarsconcert 2016. Arr. John van Kleef